Vegán sütőtök burger
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók
- 200 g sütőtökpüré
- 1 gerezd fokhagyma (vagy 1 kk. fokhagymapor)
- 1 tk. vöröshagyma por
- 3 ek. kókuszliszt (vagy zabpehelyliszt de abból több szükséges, mert annak nem olyan nagy a nedvszívó képessége)
- 3 ek. tápiókakeményítő (étkezési keményítővel helyettesíthető, vagy esetleg 4 ek. glutenmentes panírmorzsával)
- 1 ek. Worcester-szósz
- 1 ek. olívaolaj
- 1 tk. mustár
- só,bors ízlés szerint
- 1 tk. fűszersó (én gyros-fűszert használtam)
- ½ kk. kakukkfű
- egy kevés (gluténmentes) panírmorzsa megforgatni benne a burger pogácsát
Elkészítés
- Süssük meg a sütőtököt, majd pürésítsük össze a többi hozzávalóval.
- Hagyjuk állni 15-30 percig. (A kókuszliszt nedvszívó képessége rendkívül magas, így ez idő alatt besűrűsödik a massza, ha minden igaz.)Ha nem akkor még tegyünk hozzá egy kevés lisztet (minden lisztmárkának más a lisztje, ezért lehetséges, hogy az egyikből elég kevesebb, a másikból viszont több szükséges, ne ijedjünk meg. )
- Ha összeállt a massza (nem baj ha még kicsit ragad) akkor formáljunk burger pogácsákat, de akár kis nuggets-falatkákat is formázhatunk a masszából, majd forgassuk meg egy kevés gluténmentes panírmorzsában.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, de félidőben forgassuk át őket a másik oldalukra!
- A burger összeállításánál én egy kis pirított hagymát, lapkasajtot, salátát, csemegeubrokát, és vegán majonézt használtam.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc