Zebrakuglóf

Zebrakuglóf

Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 50 g cukor
  • 35 ml meleg víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g vaj
  • csipet só
  • 130 g cukor
  • vanília aroma
  • 3 db tojás egyenként belekeverve
  • 250 ml tej + a kakaós feléhez még 20 ml
  • 180 g étcsoki
  • 1,5 ek olaj

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük egy tálban.
  2. A kakaóport összekeverjük a vízzel és a 50 g cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat kicsit megolvasztjuk, hogy puha legyen és kikeverjük 130 g cukorral, majd a vanília aromát is hozzá adjuk. A tojásokat egyenként hozzá keverjük.
  4. A lisztes keveréket apránként hozzá adagoljuk, aztán a tej is mehet bele és így keverjük tovább.
  5. Kétfelé választjuk és az egyik felébe beleöntjük a kakaós keveréket és összedolgozzuk a kézi mixerrel.
  6. Ehhez még adjunk egy kis tejet, mert a kakaótól kicsit besűrűsödik.
  7. Én szilikon kuglóf formába sütöttem, ezt nem kell kivajazni, de ha nem szilikon a forma, akkor vajazzuk ki és szitáljunk bele lisztet. A masszákat felváltva rétegezzük, egy kanál segítségével a fehér masszából teszünk egy adagot, aztán a csokis következik, ebből egy másik kanállal a fehér massza felét beterítjük a barnával. Aztán a fehérrel elfedjük a barna felét tovább haladva a formában, és ezt így folytatjuk amíg el nem fogy a két tészta.
  8. 175 fokon, légkeverésen 45 percig sütjük. A tetejére csoki öntetet készítünk.
  9. Az étcsokit egy kis olajjal felolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Kókuszos keksztekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Puha fonott kalács
Elkészítési idő: kb. 55 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek