Pikáns Pulykacomb Lyoni Hagymakarikával

Pikáns Pulykacomb Lyoni Hagymakarikával

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók

  • 1 nagy pulykacomb
  • kurkuma
  • chilipaprika
  • mustár
  • 6 db nagy burgonya
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • liszt
  • keményítő
  • pirospaprika
  • só, bors

Lyoni hagymakarika hozzávalói

  • liszt, keményítő 2:1 arányban (kb 10-15dkg lisztet használtam)
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál chilipaprika (lehet kevesebb is, ha nem szeretnénk túl csípősre)
  • kevés só

Hús elkészítése

  1. A húst felvágjuk közel egyforma szeletekre és egy tepsibe tesszük.
  2. Öntök rá egy kevés olajat, 5 evőkanál mustárt, megszórom bőven kurkumával valamint kevés sóval, borssal és chilipaprikával.
  3. Átforgatom a húsokat a mártásban és 200°C-on 1 órán át sütöm.

Burgonya elkészítése

  1. A burgonyákat meghámozom és 1cm vastag karikákra vágom.
  2. A karikákat úgy vagdosom be, hogy a két oldala mellé 1-1 evőpálcikát teszek és addig vágom, míg a kés megakad benne.
  3. Az egyik oldalát függőlegesen vágom, a másikat pedig kicsit ferdén. Ezt követően forró olajban pár perc alatt megsütöm.

Lyoni hagymakarika elkészítése

A hagymát meghámozom, vékony karikákra vágom és miután kellően átforgattam a lisztes keverékben leszitálom róla a felesleges lisztet és nem túl forró olajban aranybarnára sütöm.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Bolognai spagetti pulykahúsból
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
Sütőtökös mozzarellás pulykafasírt
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább
Áfonyás pulykamell
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek