Aszalt paradicsomos mártásban sült húsgombóc

Aszalt paradicsomos mártásban sült húsgombóc

Elkészítési idő: 60 perc

Húsgombóc hozzávalói

  • 1kg darálthús (sertést használtam)
  • 1db nagy fej vöröshagyma
  • 2db nagyobb cikk fokhagyma
  • 2-3 tk. kakukkfű
  • 2db tojás
  • só, bors
  • 1 kis tubus fokhagymakrém fele

Mártás hozzávalói

  • 1 üveg aszaltparadicsom
  • 3 db nagy paradicsom meghámozva
  • 1 kis konzerv paradicsomsűrítmény 3/4-e
  • olaj
  • kakukkfű
  • Friss bazsalikomlevél

Tészta hozzávalói

  • 3/4 csomag spagettitészta
  • fél kg-os brokkoli
  • 1 csomag fagyasztott tejszínes spenót (Frosta)
  • kis üveg pesto 3/4-e
  • 4 dl tejszín
  • só, bors

Tetejére

  • parmezán

Elkészítés

  1. A húsgombóc hozzávalóit összedolgozom és kis golyókat formázok belőle.
  2. A mártáshoz egy aprítóba öntöm a feldarabolt, hámozott paradicsomokat, az olajat amiben az aszalt paradicsom van és a paradicsomsűrítményt és összeaprítom.
  3. A serpenyőbe mindig annyit teszek belőle amennyi éppen szükséges a gombócok alá és felöntöm fél-1 dl olajjal, valamint szórok bele 1 kk. kakukkfüvet, pár bazsalikomlevelet és aszalt paradicsomokat.
  4. Felforrósítom és átsütöm benne a húsgombócokat. Amikor kész, a szósszal együtt egy tálba szedem és megismétlem minden adag gombóccal.

Tészta elkészítése

  1. A brokkolit apró darabokra vágom és megfőzöm.
  2. Amikor kész, a vizében kifőzöm a tésztát is.
  3. A szósznak egy serpenyőben összeforralom a pesto-t a tejszínnel és a spenóttal. Sózom, borsozom, majd belekeverem a tésztát és a brokkolikat.
  4. Tálaláskor megszórom parmezánnal.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Bolognai spagetti
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Omlós sült csirke steak burgonyával
Elkészítési idő: kb. 75 perc
Tovább
Paradicsomos káposztafőzelék
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek