Zebrakuglóf
Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók
- 300 g liszt
- 30 g kakaópor
- 50 g cukor
- 35 ml meleg víz
- 1 csomag sütőpor
- 200 g vaj
- csipet só
- 130 g cukor
- vanília aroma
- 3 db tojás egyenként belekeverve
- 250 ml tej + a kakaós feléhez még 20 ml
- 180 g étcsoki
- 1,5 ek olaj
Elkészítés
- A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük egy tálban.
- A kakaóport összekeverjük a vízzel és a 50 g cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
- A vajat kicsit megolvasztjuk, hogy puha legyen és kikeverjük 130 g cukorral, majd a vanília aromát is hozzá adjuk. A tojásokat egyenként hozzá keverjük.
- A lisztes keveréket apránként hozzá adagoljuk, aztán a tej is mehet bele és így keverjük tovább.
- Kétfelé választjuk és az egyik felébe beleöntjük a kakaós keveréket és összedolgozzuk a kézi mixerrel.
- Ehhez még adjunk egy kis tejet, mert a kakaótól kicsit besűrűsödik.
- Én szilikon kuglóf formába sütöttem, ezt nem kell kivajazni, de ha nem szilikon a forma, akkor vajazzuk ki és szitáljunk bele lisztet. A masszákat felváltva rétegezzük, egy kanál segítségével a fehér masszából teszünk egy adagot, aztán a csokis következik, ebből egy másik kanállal a fehér massza felét beterítjük a barnával. Aztán a fehérrel elfedjük a barna felét tovább haladva a formában, és ezt így folytatjuk amíg el nem fogy a két tészta.
- 175 fokon, légkeverésen 45 percig sütjük. A tetejére csoki öntetet készítünk.
- Az étcsokit egy kis olajjal felolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc