Tiramisu
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók
- 200 g cukorbevonat nélküli babapiskóta
- 300 g light mascarpone
- 3 db tojás
- rumaroma
- 20 g negyedannyi édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor
- 2 dl erős fekete kávé
- 2 dl tej
- zsírszegény holland kakaópor
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 10 g negyedannyi édesítővel és a vaníliás cukorral egy robotgéppel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a mascarpone-t és a rumaromát és krémmé keverjük őket.
- A tojásfehérjét 5 g negyedannyival kemény habbá verjük. Ha kész, óvatosan összeforgatjuk a mascarpone-s krémmel, vigyázva arra, hogy nehogy összeessen a hab.
- A lefőzött, hideg kávét összekeverjük a tejjel és 5 g negyedannyi édesítővel, majd megforgatjuk benne a babapiskótákat.
- Addig áztassuk őket, amíg jól megszívják magukat kávéval, de azért még nem áznak át teljesen, figyeljünk nehogy szétessenek.
- A babapiskóták felét egy 25*25 cm-es üveg tál aljába helyezzük és a krém felét szétoszlatjuk rajta.
- Erre jöhet még egy réteg babapiskóta és a maradék krémet rátesszük és simára kenjük.
- A tetejére zsírszegény holland kakaóport szitálunk.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc