Tiramisu

Tiramisu

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

  • 200 g cukorbevonat nélküli babapiskóta
  • 300 g light mascarpone
  • 3 db tojás
  • rumaroma
  • 20 g negyedannyi édesítő
  • 1 csomag zero vaníliás cukor
  • 2 dl erős fekete kávé
  • 2 dl tej
  • zsírszegény holland kakaópor

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 10 g negyedannyi édesítővel és a vaníliás cukorral egy robotgéppel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mascarpone-t és a rumaromát és krémmé keverjük őket.
  3. A tojásfehérjét 5 g negyedannyival kemény habbá verjük. Ha kész, óvatosan összeforgatjuk a mascarpone-s krémmel, vigyázva arra, hogy nehogy összeessen a hab.
  4. A lefőzött, hideg kávét összekeverjük a tejjel és 5 g negyedannyi édesítővel, majd megforgatjuk benne a babapiskótákat.
  5. Addig áztassuk őket, amíg jól megszívják magukat kávéval, de azért még nem áznak át teljesen, figyeljünk nehogy szétessenek.
  6. A babapiskóták felét egy 25*25 cm-es üveg tál aljába helyezzük és a krém felét szétoszlatjuk rajta.
  7. Erre jöhet még egy réteg babapiskóta és a maradék krémet rátesszük és simára kenjük.
  8. A tetejére zsírszegény holland kakaóport szitálunk.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Zsiráf tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább
Diós linzer
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Rögtön puha mézeskalács
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek