Szirnyiki, az orosz túrólepény
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók
- 450 g túró (lehet rögös is)
- 2 tojás
- 2 ek liszt (teljes kiörlésű is lehet)
- 1 -2 ek méz/cukor/kókuszvirágcukor (ízlés szerint)
- 1 kk sütőpor
- fél citrom leve
- csipet só
- csipet vanília őrlemény
- kb 1 ek zsiradék a sütéshez
Erdei gyümölcs szósz hozzávalói
- kb 100-150 gramm fagyasztott erdei gyümi
- kb 1-2 ek cukor/édesítő (ízlés függő)
Elkészítés
- Egy edénybe helyezzük a hozzávalókat (kivéve a lisztet). Botmixerrel átmegyünk rajta, hogy egynemű masszát kapjunk, aztán összeforgatjuk a liszttel.
- Én egy magasabb falú edényben sütöttem. Abba beletesszük a zsiradékot és kis lángon (közepesnél alacsonyabb) elkezdjük melegíteni.
- Ha már meleg, akkor vizes kézzel(!!) lepényeket formálunk és beletesszük a meleg edénybe óvatosan.
- Fedő alatt addig sütjük, amíg aranybarna lesz az alja.
- Megfordítjuk és a másik oldalt is megsütjük.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc