Strandos lángos
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2,5 g élesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 1 dl víz
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben kb. 10 perc alatt.
- A lisztet a sóval elkeverjük, majd beleöntjük a felfutott élesztőt és géppel vagy kézzel dagasztani kezdjük.
- Amikor kezd összeállni hozzáadjuk több részletben a vizet is. Egy lágyabb tésztát kell kapnunk, de addig dagasszuk, amíg már elválik az edény falától.
- Olajozott tálba tesszük, így a lágyabb állag miatt sem ragad bele. Duplájára kelesztjük.
Lemérjük a tésztát, és kb. 80-100 gr gombócokat formázunk belőle. (Attól függ mekkora lángost szeretnénk, kisebb olyan 7-8 db lesz belőle, nagyobb pedig 5-6 db) - Kelesztjük letakarva a gombócokat további 15 percig.
- Az olajat felhevítjük, ne túl forróra mert megég, és közben elkezdjük formázni a lángosokat. Hamar sülnek figyeljük folyamat.
- Fokhagymásan, tejföllel és sajttal az igazi nekünk, de hallottam már lekvárral is enni.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc