Strandos lángos

Strandos lángos

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 g élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 tk só
  • 1 dl víz

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben kb. 10 perc alatt.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd beleöntjük a felfutott élesztőt és géppel vagy kézzel dagasztani kezdjük.
  3. Amikor kezd összeállni hozzáadjuk több részletben a vizet is. Egy lágyabb tésztát kell kapnunk, de addig dagasszuk, amíg már elválik az edény falától.
  4. Olajozott tálba tesszük, így a lágyabb állag miatt sem ragad bele. Duplájára kelesztjük.
    Lemérjük a tésztát, és kb. 80-100 gr gombócokat formázunk belőle. (Attól függ mekkora lángost szeretnénk, kisebb olyan 7-8 db lesz belőle, nagyobb pedig 5-6 db)
  5. Kelesztjük letakarva a gombócokat további 15 percig.
  6. Az olajat felhevítjük, ne túl forróra mert megég, és közben elkezdjük formázni a lángosokat. Hamar sülnek figyeljük folyamat.
  7. Fokhagymásan, tejföllel és sajttal az igazi nekünk, de hallottam már lekvárral is enni.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Garnéla hajdina tortillában
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tovább
Házi pizza
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Sütőtök falatok
Elkészítési idő: kb. 55 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek