Répatorta

Répatorta

Elkészítési idő: 75 perc

Piskóta hozzávalói

  • 200 g zabliszt
  • 25 g negyedannyi édesítő
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 480 g reszelt sárgarépa
  • 200 g darált dió
  • 1,5 dl olíva olaj
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só

Krém hozzávalói

  • 250 g light mascarpone
  • 300 ml cukormentes Hulala tejszín
  • 40 g negyedannyi édesítő
  • vanília aroma
  • 50 g president light vaj

Elkészítés

  1. Összekeverjük a tésztához szükséges száraz hozzávalókat egy tálban, majd hozzáadjuk az olajat, a tojásokat és a reszelt sárgarépát is.
  2. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a masszát.
  3. 175 fokon, légkeverésen kb 50-60 percig sütjük.
  4. Ha megsült a piskóta, várjuk meg, amíg kicsit kihűl, majd húzzuk le az aljáról a sütőpapírt es vágjuk félbe.
  5. A krémhez keverjük ki a vajat, öntsük hozzá a tejszínt, majd az édesítőt is. Végül adjuk hozzá a mascarpone-t és a vanília aromát.
  6. Ha kész a krém kenjük a felét a két piskóta közé, a másik felével pedig fedjük be az egész tortát.
  7. A tetejét dióval díszíthetjük.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Kókuszos keksztekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Epres-pudingos szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább
Cukormentes Boci süti
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek