Répatorta
Elkészítési idő: 75 perc

Piskóta hozzávalói
- 200 g zabliszt
- 25 g negyedannyi édesítő
- 1 tasak sütőpor
- 1 tk fahéj
- 480 g reszelt sárgarépa
- 200 g darált dió
- 1,5 dl olíva olaj
- 4 db tojás
- 1 csipet só
Krém hozzávalói
- 250 g light mascarpone
- 300 ml cukormentes Hulala tejszín
- 40 g negyedannyi édesítő
- vanília aroma
- 50 g president light vaj
Elkészítés
- Összekeverjük a tésztához szükséges száraz hozzávalókat egy tálban, majd hozzáadjuk az olajat, a tojásokat és a reszelt sárgarépát is.
- A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a masszát.
- 175 fokon, légkeverésen kb 50-60 percig sütjük.
- Ha megsült a piskóta, várjuk meg, amíg kicsit kihűl, majd húzzuk le az aljáról a sütőpapírt es vágjuk félbe.
- A krémhez keverjük ki a vajat, öntsük hozzá a tejszínt, majd az édesítőt is. Végül adjuk hozzá a mascarpone-t és a vanília aromát.
- Ha kész a krém kenjük a felét a két piskóta közé, a másik felével pedig fedjük be az egész tortát.
- A tetejét dióval díszíthetjük.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc