Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók (20 cm-es forma)
- 5 db L-es tojás
- 150 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor + csipet só
- 150 g rizsliszt (vagy búzaliszt)
- 30 g kukoricakeményítő
- 50 g vaj
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztom.
- A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem úgy, hogy a cukrot 3 részletben adom hozzá. A vaníliás cukrot is hozzáadom.
- A sárgáját elkeverem a tojásfehérjehabbal.
- A vajat megolvasztom és egy kevés habbal elkeverem, így forgatom a többihez.
- Beleszitálom a lisztet és összeforgatom.
- Bélelt/kifújt formába öntöm és előmelegített sütőben sütöm 160 fokon 10 percig, majd 165 fokon további 30 percig.
- Tűpróbával ellenőrzöm megsült-e. Ha igen, kiveszem a sütőből és 10 percig a formában pihentetem.
- Ezután kiborítom belőle és fejjel lefelé hűtöm ki. 7,5 cm magas lett a piskóta, 4 lapra vágtam. Melegen tilos szeletelni.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc