Puha vajas piskóta

Puha vajas piskóta

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók (20 cm-es forma)

  • 5 db L-es tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor + csipet só
  • 150 g rizsliszt (vagy búzaliszt)
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 50 g vaj

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztom.
  2. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem úgy, hogy a cukrot 3 részletben adom hozzá. A vaníliás cukrot is hozzáadom.
  3. A sárgáját elkeverem a tojásfehérjehabbal.
  4. A vajat megolvasztom és egy kevés habbal elkeverem, így forgatom a többihez.
  5. Beleszitálom a lisztet és összeforgatom.
  6. Bélelt/kifújt formába öntöm és előmelegített sütőben sütöm 160 fokon 10 percig, majd 165 fokon további 30 percig.
  7. Tűpróbával ellenőrzöm megsült-e. Ha igen, kiveszem a sütőből és 10 percig a formában pihentetem.
  8. Ezután kiborítom belőle és fejjel lefelé hűtöm ki. 7,5 cm magas lett a piskóta, 4 lapra vágtam. Melegen tilos szeletelni.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább
Diós linzer
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Tökéletes zserbó
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek