Petrezselyem krémleves
Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 3 közepes burgonya
- 3 csokor petrezselyem
- 3 db petrezselyemgyökér
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1,5 l víz
- 200 ml főzőtejszín
- 2 db zöldségleves kocka
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát, zöldségeket kockára vágjuk.
- 2 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fehérrépákat, burgonyát és kissé lepirítjuk.
- 1 dl vízzel felöntjük, pároljuk 10 percig, majd 4 dl vizet adunk hozzá a leveskockákkal együtt.
- Amikor már forr, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, 1 l vizet.
- Mikor minden megpuhult, tovább ízesítjük ízlés szerint, botmixerrel pürésítjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejszínt.
- Pár percre visszatesszük, összefőzzük. Hígabb lesz, mint más krémlevesek, ha sűrűbbre szeretnénk, kevesebb vizet adjunk hozzá.
- Pirított kenyérkockával tálaljuk.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc