Medvehagymás lángos

Medvehagymás lángos

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj
  • 1 tk cukor
  • 1 nagyobb csokor medvehagyma aprítva
  • tejföl, sajt, ízlés szerint

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük. A felében az élesztőt a cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk.
  2. Tálba tesszük a lisztet, a sót, összekeverjük.
  3. Mélyedést csinálunk a közepébe, hozzáadjuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, majd az aprított medvehagymát.
  4. Elkezdjük dagasztani, fokozatosan hozzáadva a maradék vizet – lehet, hogy még fog kelleni plusz víz.
  5. A tészta akkor jó, ha nem túl kemény és nem is túl lágy.
  6. Jól kidagasztjuk, majd 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  7. Egy lisztezett tálcára kis gombócokat formázunk a tésztából, majd újabb 20-25 percig kelesztjük.
  8. Olajozott kézzel megformázzuk a gombócokat, majd forró olajban kisütjük.
  9. Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.
  10. Ízlés szerint tejföllel, sajttal megszórva tálaljuk.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Vegán sütőtök burger
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tovább
Garnéla hajdina tortillában
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tovább
Szuper ropogós burgonyaszirom
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek