Medvehagymás lángos
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 1 tk cukor
- 1 nagyobb csokor medvehagyma aprítva
- tejföl, sajt, ízlés szerint
Elkészítés
- A tejet megmelegítjük. A felében az élesztőt a cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk.
- Tálba tesszük a lisztet, a sót, összekeverjük.
- Mélyedést csinálunk a közepébe, hozzáadjuk az olajat, beleöntjük a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, majd az aprított medvehagymát.
- Elkezdjük dagasztani, fokozatosan hozzáadva a maradék vizet – lehet, hogy még fog kelleni plusz víz.
- A tészta akkor jó, ha nem túl kemény és nem is túl lágy.
- Jól kidagasztjuk, majd 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Egy lisztezett tálcára kis gombócokat formázunk a tésztából, majd újabb 20-25 percig kelesztjük.
- Olajozott kézzel megformázzuk a gombócokat, majd forró olajban kisütjük.
- Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.
- Ízlés szerint tejföllel, sajttal megszórva tálaljuk.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc