Mákos-málnás babka
Elkészítési idő: 70 perc

Tészta hozzávalói
- 500 g búzaliszt
- 250 ml víz
- 4 evőkanál cukor
- 25 g élesztő vagy 1 cs instant
- 100 g tejmentes margarin
- 1 ek vanília aroma
- 1 csipet só
Töltelék hozzávalói
- 300 ml növényi tej
- 50 g cukor
- 50 g búzadara
- 100 g darált mák
- 150 g málna
Elkészítés
- A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, 1 csipet sót és 1 evőkanál vanília aromát.
- Homogén tésztát dagasztunk.
- Letakarjuk és kb egy órát kelni hagyjuk.
- Addig a n.tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a búzadarát, végül pedig a mákot és összefőzzük.
- Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra kinyújtjuk, jó nagyra, én a deszkán végignyújtottam.
- Egyenletesen eloszlatjuk rajta a mákos masszát, megszórjuk a málnával és óvatosan, a lehető legszorosabban feltekerjük.
- Félbevágjuk hosszában a tekercset, de nem teljesen végig és feltekerjük/összefonjuk.
- Papírral bélelt kenyérformába tesszük és letakarva további fel órát kelesztjük, majd datolyaszirupos növényi tejjel lekenjük a tetejét.
- Kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük 185 fokon.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc