Mákos-málnás babka

Mákos-málnás babka

Elkészítési idő: 70 perc

Tészta hozzávalói

  • 500 g búzaliszt
  • 250 ml víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 g élesztő vagy 1 cs instant
  • 100 g tejmentes margarin
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 300 ml növényi tej
  • 50 g cukor
  • 50 g búzadara
  • 100 g darált mák
  • 150 g málna

Elkészítés

  1. A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, 1 csipet sót és 1 evőkanál vanília aromát.
  3. Homogén tésztát dagasztunk.
  4. Letakarjuk és kb egy órát kelni hagyjuk.
  5. Addig a n.tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, majd a búzadarát, végül pedig a mákot és összefőzzük.
  6. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra kinyújtjuk, jó nagyra, én a deszkán végignyújtottam.
  7. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a mákos masszát, megszórjuk a málnával és óvatosan, a lehető legszorosabban feltekerjük.
  8. Félbevágjuk hosszában a tekercset, de nem teljesen végig és feltekerjük/összefonjuk.
  9. Papírral bélelt kenyérformába tesszük és letakarva további fel órát kelesztjük, majd datolyaszirupos növényi tejjel lekenjük a tetejét.
  10. Kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük 185 fokon.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Pudingos kráter szelet
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Pizzás csiga
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább
Pudingos fánk
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek