Legfinomabb stefánia szelet
Elkészítési idő: 100 perc

Hozzávalók
- 500 g darált hús
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 tk paprika
- Só
- Bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- Zsemlemorzsa
- 4-5 főtt tojás
Elkészítés
- A vöröshagymát felkockázzuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.
- A zsemlét szintén felkockázzuk és vízzel leöntjük, hagyjuk, hogy megszívja magát.
- A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, hagymákat, tojást és a kifacsart zsemlét. Alaposan összekeverjük.
- Ha túl puha az állaga, akkor adjuk hozzá zsemlemorzsát.
- Egy formát kivajazunk és megszórjuk morzsával.
- A forma aljába tegyünk egy réteg húst, majd erre helyezzük a főtt tojásokat és fedjük be ezt a maradék hússal.
- 190°C-os sütőben kb 40 percig sütjük lefedve, majd ha ezután fedél nélkül ismét kb 40 percig sütjük, amíg elkezd szépen pirulni a teteje.
- Hagyni kell kihűlni és utána lehet szeletelni.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc