Rakott krumpli
Elkészítési idő: 85 perc

Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 20 dkg füstölt kolbász
- 5 db főtt tojás
- 500 g tejföl
- 2 evőkanál sertészsír
- só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit (héjában) és a tojást megfőzzük.
- A krumplit és a tojást meghámozzuk utána a kolbásszal együtt felkarikázzuk őket.
- A zsírt olvasszuk meg, keverjük el tejföllel és adjunk hozzá ízlés szerint sót, az így kapott szósszal kenjük ki a tepsi alját.
- Ezután rétegesen rakjuk a tepsibe a hozzávalókat:
– krumpli
– szósz
– tojás
– szósz
– kolbász
– krumpli - 200 C°-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
- Félidőben a tetejére öntjük a maradék zsíros tejfölt és visszarakjuk a sütőbe.
- Ha megpirult el is készültünk.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc