Kinder pingui szelet

Kinder pingui szelet

Elkészítési idő: 55 perc

Piskóta hozzávalói

  • 5 db tojás
  • csipet só
  • 50 g kakaópor
  • 1 kk sütőpor
  • 20 g negyedannyi édesítő

Krém hozzávalói

  • 2 dl cukormentes Hulala tejszín
  • 500 g light mascarpone
  • vanília aroma
  • 45 g negyedannyi édesítő
  • 1 csomag zselatin fix

Két krém közé

1 tábla cukormentes Torras étcsoki + egy kis kókuszolaj
(Én véletlenül a második krém és a felső piskóta közé is tettem egy tábla olvasztott tejcsokit de természetesen nem rontotta el szóval ajánlom így elkészíteni)

Tetejére

  • 1 csomag cukormentes Torras tejcsoki + egy kis kókuszolaj

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd a sárgákat habosra keverjük az édesítővel.
  2. Óvatosan összekeverjük őket egy kanállal és hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport is.
  3. Elfelezzük a masszát és két kb. 38×25 cm-es tepsibe oszlatjuk szét.
  4. 175 fokon kb. 12 percig sütjük. A hűtőből kivett hideg tejszínt felverjük az édesítővel, majd tovább keverjük a mascarpone-val.
  5. Hozzáadjuk a zselatin fix-et és a vanília aromát is. Ketté oszlatjuk a krémet és a felét a kihűlt piskótára kenjük, majd erre mehet a kókuszolajjal felolvasztott étcsoki.
  6. Megint egy krém réteg következik, amire a piskótát kell helyezni, viszont közé akár lehet tenni egy tábla kókuszolajjal felolvasztott tejcsokit.
  7. A piskóta tetejét is megkenjük egy tábla ugyanígy felolvasztott csokival. Hideg helyen pihentetjük, másnap a legfinomabb.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Meggyes mákos piskóta
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tovább
Zserbó golyó
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Répatorta
Elkészítési idő: kb. 75 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek