Karácsonyi bejgli
Elkészítési idő: 60 perc

Tészta hozzávalói (6 darab)
- 1 kg liszt
- 20 dkg zsír
- 30 dkg margarin
- 2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg élesztő
- Csipet só
- 4 db tojássárgája
Dió töltelék hozzávalói
- 50 dkg darált dió
- 30 dkg cukor
- 2 dl tej
- Mazsola rumba áztatva
- Citromhéj
Mák töltelék hozzávalói
- 50 dkg mák
- 35 dkg cukor
- 2 dl tej
- Citromhéj
- Narancshéj
Elkészítés
- Langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Majd minden hozzávalót alaposan összegyúrok.
- Hűtőbe teszem kb 1-2 órára.
- 6 egyenlő részre osztom, mindig 1 tésztával dolgozok,a többit hűtőbe teszem.
- A töltelékekhez felforralom a tejet a cukorral, és ráöntöm a mák/dióra.
- Kihűtöm. 1:1 arányban dolgozom, ahány deka a tészta, annyi a töltelék is bele.
- Téglalap alakúra nyújtom a tésztát, mindkét oldalon egy ujjnyi üres részt hagyok a többit megkenem egyenletesen töltelékkel.
- Óvatosan feltekerem. Sárgájával lekenem, hűtőbe teszem száradni.
- Ezután fehérjével kenem le, ismét hűtőbe teszem.
- Megszurkálom a tetejüket.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütöm.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc