Meggyleves
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók
- 60 dkg meggy
- 8 dkg cukor
- 120 g tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A meggyet, a cukrot és a vaníliás cukrot átpároljuk, majd 1-1,2 liter vízzel felöltjük és 10 percig főzzük.
- Ezután a lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, ezután beleöntjük a tejfölt és a meggyleves levével kicsit felhigítjuk, átkavargatjuk és hozzáadjuk a leveshez.
- Alacsony fokozaton addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
- Ha besűrűsödött, félretesszük és hagyjuk kihűlni, hidegen fogyasztjuk.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc