Házi eperfagyi

Házi eperfagyi

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók

  • 5 dl zsíros habtejszín (30%)
  • 47 dkg friss eper
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 34 dkg cukrozott sűrített tej

Elkészítés

  1. Az eper negyedét felvágom apróra, a többi részét leturmixolom, majd félre rakom.
  2. A tejszínt lágy habbá verem, akkor jó már, ha fodrozódik.
  3. Hozzáadom a sűrített tejet, azzal is keverem pár percet. Végül belekeverem az epret.
  4. Egy tepsibe, vagy tálba öntöm a fagyit, és kb 5-6 órára a fagyasztóba teszem.
  5. Ennyi hűtés után egy lágyabb textúrájú fagyit kapunk. Ha másnap esszük, előtte 10 percet állni hagyjuk szobahőmérsékleten, ezután szépen lehet gombócozni.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Foszlós vajaskifli
Elkészítési idő: kb.. 45 perc
Tovább
Fetás-medvehagymás sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább
Pisztáciás profiterol málnazselével
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek