Házi eperfagyi
Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók
- 5 dl zsíros habtejszín (30%)
- 47 dkg friss eper
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 34 dkg cukrozott sűrített tej
Elkészítés
- Az eper negyedét felvágom apróra, a többi részét leturmixolom, majd félre rakom.
- A tejszínt lágy habbá verem, akkor jó már, ha fodrozódik.
- Hozzáadom a sűrített tejet, azzal is keverem pár percet. Végül belekeverem az epret.
- Egy tepsibe, vagy tálba öntöm a fagyit, és kb 5-6 órára a fagyasztóba teszem.
- Ennyi hűtés után egy lágyabb textúrájú fagyit kapunk. Ha másnap esszük, előtte 10 percet állni hagyjuk szobahőmérsékleten, ezután szépen lehet gombócozni.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc