Habkönnyű répatorta

Habkönnyű répatorta

Elkészítési idő: 80 perc

Piskóta hozzávalói

  • 2 tojás
  • 75 g barnacukor
  • 75 g kristálycukor
  • 100 ml olaj
  • 140 g liszt
  • 50 g dió
  • 6 g sütőpor
  • fahéj
  • 200 g répa
  • narancs héja

Krém hozzávalói

  • 100 ml habtejszín
  • 100 g fehér csokoládé
  • 250 g mascarpone
  • 50 g porcukor
  • narancshéj
  • vanília aroma

Narancsos karamell:

  • 1 narancs leve, héja
  • 25 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A répát lereszeltem, majd kinyomkodtam a levét.
  2. Tojásokat a cukrokkal kihabosítottam, majd minden mást hozzáadtam.
  3. 30-40 perc alatt 180 fokon készre sütöttem. Hagytam kihűlni, majd kiszedtem a formából, és 3 felé vágtam.
  4. A csokira 50 ml forró tejszínt öntöttem, majd csomómentesre kevertem.
  5. Hűtőbe raktam, és 4-5 órát vártam.
  6. A maradék tejszínt kihabosítottam, majd összekevertem a többi hozzávalóval.
  7. A narancs levét kifacsartam, és a tejszínnel egy pohárba öntöttem.
  8. A cukrot elkezdtem felolvasztani.
  9. Mikor teljesen felolvadt, a forró narancsos-tejszínes keveréket hozzáöntöttem.
  10. 3 percig a tűzön hagytam, közben kevergettem.
  11. Majd hozzáadtam a narancs héját, és a vajat darabokban. Szintén kihűtöttem.
  12. Ezek után vettem az alsó lapot, egy réteg krémet tettem rá.
  13. Majd a következő réteghez körben csináltam egy peremet, ebbe raktam a karamellt. Így folytattam, majd szorosan körbefóliáztam a tortát, visszatettem rá a tortagyűrűt, és hűtöttem 4-5 órán keresztül.
  14. A maradék krémmel körbevontam, és diót szórtam a tetejére díszítésként.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
Puha linzer
Elkészítési idő: kb. 55 perc
Tovább
Csokis keksz
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek