Habkönnyű répatorta
Elkészítési idő: 80 perc

Piskóta hozzávalói
- 2 tojás
- 75 g barnacukor
- 75 g kristálycukor
- 100 ml olaj
- 140 g liszt
- 50 g dió
- 6 g sütőpor
- fahéj
- 200 g répa
- narancs héja
Krém hozzávalói
- 100 ml habtejszín
- 100 g fehér csokoládé
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- narancshéj
- vanília aroma
Narancsos karamell:
- 1 narancs leve, héja
- 25 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
Elkészítés
- A répát lereszeltem, majd kinyomkodtam a levét.
- Tojásokat a cukrokkal kihabosítottam, majd minden mást hozzáadtam.
- 30-40 perc alatt 180 fokon készre sütöttem. Hagytam kihűlni, majd kiszedtem a formából, és 3 felé vágtam.
- A csokira 50 ml forró tejszínt öntöttem, majd csomómentesre kevertem.
- Hűtőbe raktam, és 4-5 órát vártam.
- A maradék tejszínt kihabosítottam, majd összekevertem a többi hozzávalóval.
- A narancs levét kifacsartam, és a tejszínnel egy pohárba öntöttem.
- A cukrot elkezdtem felolvasztani.
- Mikor teljesen felolvadt, a forró narancsos-tejszínes keveréket hozzáöntöttem.
- 3 percig a tűzön hagytam, közben kevergettem.
- Majd hozzáadtam a narancs héját, és a vajat darabokban. Szintén kihűtöttem.
- Ezek után vettem az alsó lapot, egy réteg krémet tettem rá.
- Majd a következő réteghez körben csináltam egy peremet, ebbe raktam a karamellt. Így folytattam, majd szorosan körbefóliáztam a tortát, visszatettem rá a tortagyűrűt, és hűtöttem 4-5 órán keresztül.
- A maradék krémmel körbevontam, és diót szórtam a tetejére díszítésként.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc