Frankfurti leves

Frankfurti leves

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

  • Fél fej kelkáposzta
  • 2 db krumpli
  • Virsli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • Olaj/zsír
  • Liszt
  • Köménymag
  • Majoranna
  • Pirospaprika
  • Bors

Elkészítés

  1. Olajon, az apróra vágott hagymát picit megfonnyasztom, mehet rá a kinyomott fokhagyma, kömény, 3-4et kavarok rajta és jöhet a pirospaprika, majd felöntöm vízzel.
  2. Beleteszem a kis kockára vágott krumplit, ízesítem majorannával, sóval, borssal és hagyom 1et rottyanni.
  3. Beleteszem a csíkokra vágott kelkáposztát is.
  4. Amíg fő egy kis világos rantást késgitek, olajból és lisztből.
    Ha kész van hidegvízzel felengedem, majd a levesből kimert lével csomómentesre keverem és mehet is bele a lábasba, mivel tényleg nem kell sok a kelkáposztának és a picike kockára vágott krumplinak sem, hamar megpuhulnak.
  5. Beleteszem a karikára vágott virslit(mehet mellé pár karika kolbász is) és elzárom a tűzhelyet. Pár perc múlva lehet is tálalni.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Eperkrémleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Tovább
Zöldségkrémleves
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek