Frankfurti leves
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók
- Fél fej kelkáposzta
- 2 db krumpli
- Virsli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- Olaj/zsír
- Liszt
- Köménymag
- Majoranna
- Pirospaprika
- Só
- Bors
Elkészítés
- Olajon, az apróra vágott hagymát picit megfonnyasztom, mehet rá a kinyomott fokhagyma, kömény, 3-4et kavarok rajta és jöhet a pirospaprika, majd felöntöm vízzel.
- Beleteszem a kis kockára vágott krumplit, ízesítem majorannával, sóval, borssal és hagyom 1et rottyanni.
- Beleteszem a csíkokra vágott kelkáposztát is.
- Amíg fő egy kis világos rantást késgitek, olajból és lisztből.
Ha kész van hidegvízzel felengedem, majd a levesből kimert lével csomómentesre keverem és mehet is bele a lábasba, mivel tényleg nem kell sok a kelkáposztának és a picike kockára vágott krumplinak sem, hamar megpuhulnak. - Beleteszem a karikára vágott virslit(mehet mellé pár karika kolbász is) és elzárom a tűzhelyet. Pár perc múlva lehet is tálalni.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc