Fahéjas szilvakrémleves
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók
- 1 kg szilva
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 0,5 kk őrölt szegfűszeg
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl főzőtejszín
- víz
Elkészítés
- A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, magjukat eltávolítjuk.
- Annyi vízben, ami pont ellepi, feltesszük főni a vaníliás cukorral, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
- A pudingport 2 dl tejszínnel csomómentesre keverjük.
- Ha a szilva megfőtt, merülő mixerrel félig pépesítjük, hozzáadjuk a 2 evőkanál meleg lével elkevert pudingporos tejszínt.
- Elkeverjük, teljesen krémesre pürésítjük, hozzáadjuk a másik 2 dl tejszínt, hagyjuk egyszer még felforrni, majd kész is.
- Alapvetőleg ez nem egy túl sűrű krémleves, mi jobban szeretjük hígabban.
- Ízesíthetjük még citromlével.
Melegen, hidegen egyaránt finom.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc