Fahéjas szilvakrémleves

Fahéjas szilvakrémleves

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

  • 1 kg szilva
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 0,5 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl főzőtejszín
  • víz

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, magjukat eltávolítjuk.
  2. Annyi vízben, ami pont ellepi, feltesszük főni a vaníliás cukorral, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
  3. A pudingport 2 dl tejszínnel csomómentesre keverjük.
  4. Ha a szilva megfőtt, merülő mixerrel félig pépesítjük, hozzáadjuk a 2 evőkanál meleg lével elkevert pudingporos tejszínt.
  5. Elkeverjük, teljesen krémesre pürésítjük, hozzáadjuk a másik 2 dl tejszínt, hagyjuk egyszer még felforrni, majd kész is.
  6. Alapvetőleg ez nem egy túl sűrű krémleves, mi jobban szeretjük hígabban. 🙂
  7. Ízesíthetjük még citromlével.
    Melegen, hidegen egyaránt finom.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Vöröslencse leves
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább
Eperkrémleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Tovább
Petrezselyem krémleves
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek