Diós linzer

Diós linzer

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

  • 175 g ch mínusz liszt
  • 180 g darált dió
  • 180 g president light vaj
  • 30 g negyedannyi édesítő
  • 1 db tojás
  • 5 g sütőpor
  • szilvalekvár
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a diót és a sütőport az édesítővel, majd a hideg vajat is belemorzsoljuk és összegyúrjuk.
  2. Közben hozzáadjuk a tojást is, majd egy gombóccá formázzuk a tésztát és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Ezután kinyújtjuk a tésztát és virág formákat szaggatunk.
  4. A felének lyukasszuk ki a közepét, majd tegyük őket tepsibe (nem szükséges sütőpapír) és 180 fokon kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha szép aranybarna vegyük ki a sütőből és várjuk meg amíg kicsit kihűl.
  6. A linzerek alját kenjük meg cukormentes lekvárral, én házi szilva és barack lekvárt használtam, ezekkel nagyon finom lett. A tetejét porrá őrölt eritrittel díszíthetjük.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Pudingos kráter szelet
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Cukormentes Boci süti
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
Almás-fahéjas sütemény
Elkészítési idő: kb. 55 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek