Diós linzer
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók
- 175 g ch mínusz liszt
- 180 g darált dió
- 180 g president light vaj
- 30 g negyedannyi édesítő
- 1 db tojás
- 5 g sütőpor
- szilvalekvár
- baracklekvár
Elkészítés
- Összekeverjük a lisztet, a diót és a sütőport az édesítővel, majd a hideg vajat is belemorzsoljuk és összegyúrjuk.
- Közben hozzáadjuk a tojást is, majd egy gombóccá formázzuk a tésztát és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- Ezután kinyújtjuk a tésztát és virág formákat szaggatunk.
- A felének lyukasszuk ki a közepét, majd tegyük őket tepsibe (nem szükséges sütőpapír) és 180 fokon kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.
- Ha szép aranybarna vegyük ki a sütőből és várjuk meg amíg kicsit kihűl.
- A linzerek alját kenjük meg cukormentes lekvárral, én házi szilva és barack lekvárt használtam, ezekkel nagyon finom lett. A tetejét porrá őrölt eritrittel díszíthetjük.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc