Darált hússal töltött padlizsán

Darált hússal töltött padlizsán

Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 400 gr darált sertéshús
  • 1 tasak rizs
  • 1 db kápiapaprika
  • kevés olaj
  • só, bors, pirospaprika, ételízesítő, petrezselyem
  • reszelt sajt a tetejére ízlés szerint

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, sózzuk, kicsit bevagdossuk, majd 190°C-on kb 30 perc alatt megsütjük.
  2. Ha kész, kikaparjuk a belsejét, feldaraboljuk, amit kikapartunk. Félretesszük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, a kockázott kápiapaprikát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ételízesítőt, aprított petrezselymet, pirospaprikát, felöntjük vízzel.
  4. A vizet többször pótolva készre főzzük.
  5. A tasak rizst megfőzzük, majd amikor kész, a pörkölthöz keverjük a padlizsánok kockázott belsejével.
  6. A padlizsánokat megtöltjük a húsos-rizses raguval, megszórjuk reszelt sajttal és oregánóval ízlés szerint.
  7. 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük, még a sajt megpirul.
    Melegen, hidegen egyaránt finom.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Baconbe tekert csirkemáj
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Lecsós csirke
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tovább
Cukkinis tócsni
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek