Csípős mézes oldalas

Csípős mézes oldalas

Elkészítési idő: 100 perc

Hozzávalók

  • oldalas (èn 2 szemèlyre 10 szeletet vettem, egy szelet alatt egy csontot èrtek, melynek mindkèt felèn van hús)
  • csípős szósz
  • 8 ek mèz
  • őrölt chili paprika
  • vegeta, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma szèttörve
  • 1 ek piros paprika
  • olíva olaj

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a pácot: a csípős szószt, mézet, chili paprikát, fokhagymát, paprikát és az olajat egyenletesen elkeverjük.

  2. A húsokat vegetával és borssal ízesítjük.

  3. Felvágjuk a vöröshagymát nagyobb darabokra. Miután ezzel megvagyunk egy nagyobb tálba tesszük az eddig említetteket, majd alaposan összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a pác ellepje az összes húst.

  4. Lefedjük a tál tetejét, majd 1.5 napig a hűtőszekrényben pihentetjük.

  5. Amikor elérkezett a sütés ideje, a sütőtálunk alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tálunk tartalmát.

  6. További 1 dl vizet, kevést vegetat és 3 ek olajat összekeverünk és a húsokra öntjük.

  7. Alufóliával lefedjük a sütőtálat, majd 180 fokon sütni kezdjük.

  8. 45 perc után a hússzeleteket megfordítjuk, majd további 45 percet sütjük.

  9. Ezután a húsokat ismét megfordítjuk és a tetejüket megkenjük egy kevés mézzel, majd egy kis extra chiliporral megszórjuk.

  10. Visszatesszük kb 15-20 percre a sütőbe, hogy megpiruljanak a húsok.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Bolognai spagetti
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Szív alakú virslis tojás
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek