Csípős mézes oldalas
Elkészítési idő: 100 perc

Hozzávalók
- oldalas (èn 2 szemèlyre 10 szeletet vettem, egy szelet alatt egy csontot èrtek, melynek mindkèt felèn van hús)
- csípős szósz
- 8 ek mèz
- őrölt chili paprika
- vegeta, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma szèttörve
- 1 ek piros paprika
- olíva olaj
Elkészítés
Először elkészítjük a pácot: a csípős szószt, mézet, chili paprikát, fokhagymát, paprikát és az olajat egyenletesen elkeverjük.
A húsokat vegetával és borssal ízesítjük.
Felvágjuk a vöröshagymát nagyobb darabokra. Miután ezzel megvagyunk egy nagyobb tálba tesszük az eddig említetteket, majd alaposan összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a pác ellepje az összes húst.
Lefedjük a tál tetejét, majd 1.5 napig a hűtőszekrényben pihentetjük.
Amikor elérkezett a sütés ideje, a sütőtálunk alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tálunk tartalmát.
További 1 dl vizet, kevést vegetat és 3 ek olajat összekeverünk és a húsokra öntjük.
Alufóliával lefedjük a sütőtálat, majd 180 fokon sütni kezdjük.
45 perc után a hússzeleteket megfordítjuk, majd további 45 percet sütjük.
Ezután a húsokat ismét megfordítjuk és a tetejüket megkenjük egy kevés mézzel, majd egy kis extra chiliporral megszórjuk.
Visszatesszük kb 15-20 percre a sütőbe, hogy megpiruljanak a húsok.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!