Barackos-rozmaringos csirkemell
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók
- 60-70 dkg csirkemell
- 1 konzerv őszibarack
- 5-6 evőkanál baracklekvár
- só-bors
- szárított bazsalikom
- 3 friss rozmaring ág vagy szárított rozmaring
Elkészítés
- A csirkemelleket keresztben vágom kis karikákra majd sózom borsozom és megszórom bazsalikommal. Ha nincs friss rozmaringom, akkor a szárított rozmaringot is a húsra szórom.
- Kevés olajon megsütöm a húsokat és mikor elkészültek kiszedem őket egy tálba, majd öntök még a serpenyőbe olajat és felforrósítom.
- Beleteszem a baracklekvárt, felmelegítem ezt követően pedig beledobom a felkockázott barackokat. (valószínűleg nem fog kelleni az egész konzerv, de legalább van mit eszegetni főzés közben😄)
- Hagyom egy darabig főni a barackokat a lekvárban, amíg kissé kiengedik a levüket, aztán beleteszem a csirkemelleket.
- Abban az esetben, ha friss rozmaringot használok, ekkor teszem bele. Összekavarom és hagyom kicsit, hogy a hús újra átmelegedjen, valamint, hogy minden íz összeérjen.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc