Barackos-rozmaringos csirkemell

Barackos-rozmaringos csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók

  • 60-70 dkg csirkemell
  • 1 konzerv őszibarack
  • 5-6 evőkanál baracklekvár
  • só-bors
  • szárított bazsalikom
  • 3 friss rozmaring ág vagy szárított rozmaring

Elkészítés

  1. A csirkemelleket keresztben vágom kis karikákra majd sózom borsozom és megszórom bazsalikommal. Ha nincs friss rozmaringom, akkor a szárított rozmaringot is a húsra szórom.
  2. Kevés olajon megsütöm a húsokat és mikor elkészültek kiszedem őket egy tálba, majd öntök még a serpenyőbe olajat és felforrósítom.
  3. Beleteszem a baracklekvárt, felmelegítem ezt követően pedig beledobom a felkockázott barackokat. (valószínűleg nem fog kelleni az egész konzerv, de legalább van mit eszegetni főzés közben😄)
  4. Hagyom egy darabig főni a barackokat a lekvárban, amíg kissé kiengedik a levüket, aztán beleteszem a csirkemelleket.
  5. Abban az esetben, ha friss rozmaringot használok, ekkor teszem bele. Összekavarom és hagyom kicsit, hogy a hús újra átmelegedjen, valamint, hogy minden íz összeérjen.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Thai csípős csirkés spagetti
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább
Kijevi csirkegolyó
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek