Amerikai fahéjas csiga

Amerikai fahéjas csiga

Elkészítési idő: 50 perc

Tészta hozzávalói

  • 60 dkg finomliszt
  • 250 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál  vaj
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 100 g vaj
  • 150 g  cukor
  • 3 evőkanál őrölt fahéj

Máz hozzávalói

  • 100 g vaj
  • 150 g krémsajt
  • 40 g olvasztott fehér csokoládé
  • 120 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A langyos cukros tejet az élesztővel felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk és kb. 40 percre letakarva félretesszük.
  3. A megkelt tésztát ujjnyi vastag téglalap alakúvá nyújtjuk.
  4. A kinyújtott tésztát megkenjük vajjal és megszórjuk cukorral és fahéjjal.
  5. A megkent, megszórt tésztát feltekerjük és ízlés szerint méretre vágjuk.
  6. Távol egymástól kivajazott tepsibe helyezzük.
  7. 180 C°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  8. Miközben sül, a máz hozzávalóit egy tálban elkeverjük.
  9. Ha aranybarnára sült, kivesszük a sütőből és nyakon öntjük a mázzal.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Klasszikus kókuszkocka
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
Rákóczi túrós pite
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
A tökéletes isler
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek