Amerikai fahéjas csiga
Elkészítési idő: 50 perc

Tészta hozzávalói
- 60 dkg finomliszt
- 250 ml tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál vaj
- 1 csomag instant élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 1 csipet só
Töltelék hozzávalói
- 100 g vaj
- 150 g cukor
- 3 evőkanál őrölt fahéj
Máz hozzávalói
- 100 g vaj
- 150 g krémsajt
- 40 g olvasztott fehér csokoládé
- 120 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A langyos cukros tejet az élesztővel felfuttatjuk.
- A tészta hozzávalóit egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk és kb. 40 percre letakarva félretesszük.
- A megkelt tésztát ujjnyi vastag téglalap alakúvá nyújtjuk.
- A kinyújtott tésztát megkenjük vajjal és megszórjuk cukorral és fahéjjal.
- A megkent, megszórt tésztát feltekerjük és ízlés szerint méretre vágjuk.
- Távol egymástól kivajazott tepsibe helyezzük.
- 180 C°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- Miközben sül, a máz hozzávalóit egy tálban elkeverjük.
- Ha aranybarnára sült, kivesszük a sütőből és nyakon öntjük a mázzal.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc