Almás zabos kókuszgolyó

Almás zabos kókuszgolyó

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

  • 80 g apró szemű zabpehely
  • 30 g kókuszreszelék + a forgatáshoz
  • 15 g zsírszegény holland kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 8 g negyedannyi édesítő
  • 6 g citromlé
  • 280 g reszelt alma
  • rumaroma

Elkészítés

  • Az almát lereszeljük, felöntjük egy kis vízzel és hozzáadjuk a citromlevet meg a fahéjat.
  • Egy kis rumaromát és az édesítő felét is beletesszük, majd közepes fokozaton megpároljuk. Pár perc elég is neki, ezután levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.
  • A zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a kakaóport és a maradék édesítőt összekeverjük egy tálban, majd aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk.
  • Ezután az almapürét és a száraz hozzávalókat összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle.
  • Kókuszreszelékbe forgatjuk, majd hűtőbe tesszük.
  • Azonnal lehet fogyasztani de másnaposan még finomabb

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Pudingos kráter szelet
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Zserbó golyó
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Házi kókuszkocka
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek