Darált hússal töltött gombafejek

Darált hússal töltött gombafejek

Elkészítési idő: 65 perc

Hozzávalók

  • 15 db nagyobb fej csiperkegomba
  •  500 gr darált sertéshús
  •  1 közepes vöröshagyma
  •  1 nagy pohár tejföl
  •  reszelt sajt ízlés szerint
  •  só, bors, fűszerpaprika, majoranna
  •  1 közepes paradicsom
  •  kevés olaj

Elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált sertéshúst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  2. Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot.
  3. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús elkezd fehéredni és szépen szétesik. Ekkor kb 1,5 dl vízzel felöntjük.
  4. Kb 20-25 perc alatt készre főzzük.
  5. A vizet többször pótoljuk, ha szükséges. Gyakran kevergessük, mert ha elfogy a folyadék alóla, könnyen leég.
  6. A gombafejeket megpucoljuk, tönkjüket eltávolítjuk.
  7. A gombafejeket nyersen megtöltjük, a halmok tetejét megkenjük tejföllel, majd szórunk rá reszelt sajtot.
  8. Előmelegített sütőben, egy enyhén kiolajozott tepsiben 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
  9. Folyadék alá nem kell, a gomba elég levet ereszt.
    Rizi-bizivel, burgonyapürével, vagy magában is finom.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Dupla sajtos rakott trikolor penne
Elkészítési idő: kb. 55 perc
Tovább
Carbonara spagetti
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tovább
Kenyérlángos
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek