Darált hússal töltött gombafejek
Elkészítési idő: 65 perc

Hozzávalók
- 15 db nagyobb fej csiperkegomba
- 500 gr darált sertéshús
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint
- só, bors, fűszerpaprika, majoranna
- 1 közepes paradicsom
- kevés olaj
Elkészítés
- A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált sertéshúst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
- Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot.
- Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús elkezd fehéredni és szépen szétesik. Ekkor kb 1,5 dl vízzel felöntjük.
- Kb 20-25 perc alatt készre főzzük.
- A vizet többször pótoljuk, ha szükséges. Gyakran kevergessük, mert ha elfogy a folyadék alóla, könnyen leég.
- A gombafejeket megpucoljuk, tönkjüket eltávolítjuk.
- A gombafejeket nyersen megtöltjük, a halmok tetejét megkenjük tejföllel, majd szórunk rá reszelt sajtot.
- Előmelegített sütőben, egy enyhén kiolajozott tepsiben 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
- Folyadék alá nem kell, a gomba elég levet ereszt.
Rizi-bizivel, burgonyapürével, vagy magában is finom.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc