Petrezselyem krémleves

Petrezselyem krémleves

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 3 közepes burgonya
  • 3 csokor petrezselyem
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1,5 l víz
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 db zöldségleves kocka
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A hagymát, zöldségeket kockára vágjuk.
  2. 2 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fehérrépákat, burgonyát és kissé lepirítjuk.
  3. 1 dl vízzel felöntjük, pároljuk 10 percig, majd 4 dl vizet adunk hozzá a leveskockákkal együtt.
  4. Amikor már forr, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, 1 l vizet.
  5. Mikor minden megpuhult, tovább ízesítjük ízlés szerint, botmixerrel pürésítjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejszínt.
  6. Pár percre visszatesszük, összefőzzük. Hígabb lesz, mint más krémlevesek, ha sűrűbbre szeretnénk, kevesebb vizet adjunk hozzá.
  7. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Klasszikus lebbencsleves
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Fahéjas szilvakrémleves
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek