Tejfölös pogácsa
Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- 1.5 evőkanál zsír
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 40 g élesztő
- 1 db tojás
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- 25 dkg vaj vagy margarin
Tetejére
- 1 db tojás
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítés
- A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, alaposan megsózzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást és a felfuttatott élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát.
- Lisztezett felületen amilyen nagyra tudjuk kinyújtjuk, majd rákenjük a vajat.
- Meghajtogatjuk a tésztát. Bal szélét félig behajtjuk, majd ráhajtjuk a jobb szélét. Fentről félig behajtjuk, majd az alsó részt alá hajtjuk.
- 10 percig pihentetjük, kinyújtjuk meg megismételjük a hajtogatást és egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.
- Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A pogácsák tetejét megkenjük a tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc