Vöröslencse leves

Vöröslencse leves

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

  • 250 g vöröslencse
  • 2 db közepes répa
  • 2 db közepes zöldség
  • 1 fél karalábé
  • 1 fél zeller
  • 1 hagyma
  • 1 kókusztejszín
  • 2-3 dl passzírozott paradicsom
  • Só, bors, kurkuma, pirospaprika, római kömény, szárított petrezselyem, szárított újhagyma, chili

Elkészítés

  1. Zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, karikázzuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, bevagdossuk keresztben és elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, azokat is lepirítjuk.
  3. Én ilyenkor megfűszerezem, öntök rá egy kevés vizet (kb 1 dl) és párolom egy picit, aztán felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  4. Ha nagyjából megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáadom a megmosott vörös lencsét és azt is puhára főzöm.
  5. Végül belekerül a paradicsompüré és kókusztejszín is (Kara kókuszkrémmel a legjobb, de pl Alpro kókusztejszín is megteszi).
  6. Összerottyantom. Én a gyerekek miatt csak tálaláskor teszek bele chilit, de azzal az igazi, úgyhogy egy picit mindenképp főzzetek bele legalább.
  7. Ínyencek lime levével is fokozhatják az ízélményt. A kókuszt nem érezni rajta, viszont az ízek összhatása valami zseniális.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Zöldségkrémleves
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tovább
Fahéjas szilvakrémleves
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Grízgaluska leves
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek