Vöröslencse leves
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók
- 250 g vöröslencse
- 2 db közepes répa
- 2 db közepes zöldség
- 1 fél karalábé
- 1 fél zeller
- 1 hagyma
- 1 kókusztejszín
- 2-3 dl passzírozott paradicsom
- Só, bors, kurkuma, pirospaprika, római kömény, szárított petrezselyem, szárított újhagyma, chili
Elkészítés
- Zöldségeket meghámozzuk, felkockázzuk, karikázzuk.
- A hagymát meghámozzuk, bevagdossuk keresztben és elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, azokat is lepirítjuk.
- Én ilyenkor megfűszerezem, öntök rá egy kevés vizet (kb 1 dl) és párolom egy picit, aztán felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi.
- Ha nagyjából megpuhultak a zöldségek, akkor hozzáadom a megmosott vörös lencsét és azt is puhára főzöm.
- Végül belekerül a paradicsompüré és kókusztejszín is (Kara kókuszkrémmel a legjobb, de pl Alpro kókusztejszín is megteszi).
- Összerottyantom. Én a gyerekek miatt csak tálaláskor teszek bele chilit, de azzal az igazi, úgyhogy egy picit mindenképp főzzetek bele legalább.
- Ínyencek lime levével is fokozhatják az ízélményt. A kókuszt nem érezni rajta, viszont az ízek összhatása valami zseniális.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc