Fehércsokis-mogyorós nutellás sajttorta
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók (20-24 centis tortaformához)
- 220 g cukormentes Gullón zabkeksz
- 100 g President light vaj
- 80 g sótlan mogyoró
Krém hozzávalói
500 g light mascarpone
40 g mogyoróvaj (én ezt házilag készítem, csak ledarálom a sótlan mogyorót daráló gépben krémes állagúra)
60 g nutella
60 g Dia Wellness porcukor helyettesítő (vagy 12 g negyedannyi édesítő)
+ tetejére 1 tábla Torras étcsoki és egy kis kókuszolaj összeolvasztva
Elkészítés
- A kekszet és a mogyorót ledaráljuk a daráló gépben és összekeverjük az olvasztott vajjal.
- Egy sütőpapírral bélelt tortaformába aljába nyomkodjuk, hogy biztosan te tapadjon le.
- A mascarpone-t elkezdjük kikeverni egy robotgéppel, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a nutellát és a porcukrot is.
- Miután homogén állagú krémet kaptunk rákenjük az egészet a kekszes alapra.
- A tetejére felolvasztjuk a csokit egy kis kókuszolajjal, majd elkenjük a torta tetején.
- A tetejét törtmogyoróval díszíthetjük.
- Egy éjszakára tegyük hideg helyre.
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc