Rakott krumpli

Rakott krumpli

Elkészítési idő: 85 perc

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 5 db főtt tojás
  • 500 g tejföl
  • 2 evőkanál sertészsír
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. A krumplit (héjában) és a tojást megfőzzük.
  2. A krumplit és a tojást meghámozzuk utána a kolbásszal együtt felkarikázzuk őket.
  3. A zsírt olvasszuk meg, keverjük el tejföllel és adjunk hozzá ízlés szerint sót, az így kapott szósszal kenjük ki a tepsi alját.
  4. Ezután rétegesen rakjuk a tepsibe a hozzávalókat:
    –  krumpli
    –  szósz
    –  tojás
    –  szósz
    –  kolbász
    –  krumpli
  5. 200 C°-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
  6. Félidőben a tetejére öntjük a maradék zsíros tejfölt és visszarakjuk a sütőbe.
  7. Ha megpirult el is készültünk.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Baconos-sajtos rakott csirkemell
Elkészítési idő: kb. 65 perc
Tovább
Rakott csirkés káposzta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
Cheddar sajtos baconos tészta
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek