Meggyleves

Meggyleves

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg meggy
  • 8 dkg cukor
  • 120 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt

Elkészítés

  1. A meggyet, a cukrot és a vaníliás cukrot átpároljuk, majd 1-1,2 liter vízzel felöltjük és 10 percig főzzük.
  2. Ezután a lisztet egy kevés vízzel csomómentesre keverjük, ezután beleöntjük a tejfölt és a meggyleves levével kicsit felhigítjuk, átkavargatjuk  és hozzáadjuk a leveshez.
  3. Alacsony fokozaton addig főzzük amíg be nem sűrűsödik.
  4. Ha besűrűsödött, félretesszük és hagyjuk kihűlni, hidegen fogyasztjuk.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Fahéjas szilvakrémleves
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tovább
Eperkrémleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Tovább
Vöröslencse leves
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek