Amerikai töltött fánk

Amerikai töltött fánk

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 150 g vaj
  • 170 g cukor
  • 1 cs. burbon vaníliás cukor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 460 ml tej
  • 2 egészt tojás 3 sárgája
  • 50g friss élesztő
  • kb 1 l olaj a sütéshez*

Töltelék hozzávalói

  • 40 g puding
  • 50 g cukor
  • 450 ml tej

Máz hozzávalói

  • 250 g csokoládé
  • 150 ml zsíros habtejszín (30-32%-os)
  • 1 nagy ek. mandulavaj (mogyoró stb…)

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg tejben egy kis cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztává gyúrjuk.
  2. 5-10 percig gyúrjuk géppel vagy kézzel, majd egy nagy gombócot formázva kelesztjük 1 órán keresztül.
  3. Nyújtsuk ki 2 részletben kb 0,5-1cm vastagra, többre ne, kelni fog majd még.
  4. Ezután 20 percet pihentessük őket letakarva.
  5. Szaggassuk ki.
  6. Bő olajban süssük fedő alatt max. 1 percig majd fordítsuk meg és fedő nélkül szintén max. 1 percig. (Az olaj ne legyen forró mert a külseje megkapódik a belseje nyers maradhat!) Nekem 9 fokozat van a kerámia lapon, 6-oson sütöttem. 160 fokon kell sütni elvileg, ha valakinek van hőmérője hozzá.
  7. Papírtörlőre vegyük ki őket, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
  8. Egy evőpálca (fakanál is jó, bármi) segítségével az aljába vájjunk két hosszanti lyukat, amit jól tágítsunk ki, hogy sok sok töltelék beleférjen.
  9. Töltsük meg amivel szeretnénk, majd mártsuk bele a gőz felett felolvasztott csokiba és szórjuk meg durvára tört mogyoróval.

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Kifli kelesztés nélkül
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább
Omlós sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek