Madártej szelet
Elkészítési idő: 50 perc

Piskóta hozzávalói
- 8 tojásfehérje
- 2 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
- 8 evőkanál gluténmentes zabliszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói
- 8 tojássárgája
- 2 csomag Haas vaníliás puding (gluténmentes)
- 7 dl növényi tej
- 200 g vaj/margarin
- 55 g négyszeres erősségű édesítő
+ 200 ml cukormentes hulala habtejszín
Elkészítés
- A tojásfehérjét az édesítővel és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és csomómentesre keverjük.
- 180 fokon alsó-felső sütésen kb. 10-15 perc alatt a piskótát készre sütjük.
- A tojássárgákat a vanília pudinggal, édesítővel és a tejjel csomómentesre keverjük majd megfőzzük.
- Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat/margarint.
- A habtejszínt felverjük.
- A piskótára kenjük a krémet, majd a felvert tejszínhabot és pár óráig a hűtőben pihentetjük.
(32×22 cm-es tepsiben készítettem)
Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!
Legfrissebb receptek
Olasz paradicsomleves
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Gesztenyés keksz tekercs
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Kinder Maxi King tekercs
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Strandos lángos
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Házi Bombi szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Házi Monte szelet
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Puha vajas piskóta
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Főzött vaníliakrém
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Gesztenye tekercs
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Extra puha, extra sajtos pogácsa
Elkészítési idő: kb. 60 perc