Madártej szelet

Madártej szelet

Elkészítési idő: 50 perc

Piskóta hozzávalói

  • 8 tojásfehérje
  • 2 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 8 evőkanál gluténmentes zabliszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Krém hozzávalói

  • 8 tojássárgája
  • 2 csomag Haas vaníliás puding (gluténmentes)
  • 7 dl növényi tej
  • 200 g vaj/margarin
  • 55 g négyszeres erősségű édesítő
    + 200 ml cukormentes hulala habtejszín

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét az édesítővel és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és csomómentesre keverjük.
  2. 180 fokon alsó-felső sütésen kb. 10-15 perc alatt a piskótát készre sütjük.
  3. A tojássárgákat a vanília pudinggal, édesítővel és a tejjel csomómentesre keverjük majd megfőzzük.
  4. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat/margarint.
  5. A habtejszínt felverjük.
  6. A piskótára kenjük a krémet, majd a felvert tejszínhabot és pár óráig a hűtőben pihentetjük.
    (32×22 cm-es tepsiben készítettem)

Ne maradj le a legfinomabb receptekről! Kövess minket Facebookon!

Hasonló receptek

Néró teasütemény
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Tovább
Mini bejgli
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tovább
Tejfölös pogácsa
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Tovább

Legfrissebb receptek

Receptek
Paradicsomból

Receptek
Burgonyából

Sütemény
Receptek